Blog




Edició 2018

05/12/2017

El dissabte 3 de febrer de 2018 tindrà lloc la setena edició de la FLL Tarragona-Reus a la Fira de Reus. Aquests any els reptes giraran al voltant del cicle de l'aigua. Podeu consultar-los en el següent enllaç.




L'equip Lego Masters de l'Insitut Roseta Mauri de Reus s'emporta el premi a la cortesia professional de la Final de la First Lego League a Espanya i una plaça per a competir a l'International Open Championship que es celebrarà a Bath (UK)

23/03/2017

L'equip Lego Masters de L’Institut Roseta Mauri de Reus, format per estudiants de 12 a 16 anys, ha aconseguit endur-se el premi a la cortesia professional a la final nacional de la FIRST LEGO League (FLL) que es va celebrar el passat 18 de març a Logroño.

De Tarragona a Logroño ... i ara cap a Bath

El passat 4 de febrer al Palau de Congressos de Tarragona, els Lego Masters de Reus van aconseguir la seva plaça al Campionat d’Espanya, després de ser escollits com un dels tres millors equips entre els 32 participants del principal torneig de la província de Tarragona.

A Logroño s’han mesurat amb 51 equips FLL procedents de 32 Tornejos Classificatoris de tot Espanya, que van posar en comú els seus projectes científics, els seus Robots i la integració dels Valors FIRST LEGO League per aconseguir una plaça en el torneig internacional de Bath.

El premi dóna pas a l’equip del nostre territori a poder participar a l’International Open Championship - Bath (UK) que es celebrarà del 21 al 26 de Juny de 2017. En aquest torneig competiran amb els altres equips europeus que s’han classificat en tornejos similars en d’altres països.

El següent repte ... el finançament!

En aquests moments, el repte dels nois i noies de l’Institut Roseta Mauri és aconseguir el finançament per tal de poder viatjar a Bath. Per aquest motiu, estan preparant accions de recerca de sponsors que els permetin viatjar a Anglaterra el proper mes de juny i competir amb altres instituts de tota Europa, una experiència que de ben segur els ajudarà a continuar creixent com a científics.

Els robots a l'ETSE- URV

Des de fa anys, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyera (ETSE) té un programa de robòtica que s'estén no només a l’àmbit universitari sinó que va més enllà. Gràcies al programa de la FLL (First Lego League) arriba cada any a més de 1000 alumnes de 6 a 16 anys per a que tinguin el seu primer contacte amb la robòtica i la ciència en general. Aquest esdeveniment és possible gràcies al suport de la URV, l’empresa Lear Corporation, l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. Tots plegats fan possible que la FLL sigui l’acte més massiu fomentant vocacions científiques i tecnològiques del territori.




MicroFLL

26/01/2017

A falta de menys de dues setmanes per a la FLLTarragona_Reus totes les escoles participants ja saben quins seran els equips que els representaran. Això, però, no ha estat gens fàcil. Moltes escoles han hagut de decidir quins dels equips els representarien i ho han fet a través de les anomenades MicroFLL, esdeveniments organitzats per les pròpies escoles on els diferents equips de robòtica es jugaven la plaça a la final provincial.

Moltes gràcies a totes les escoles per l’organització!




Animal Allies, el repte de la FLL 2017

13/12/2016

Per a la propera edició de la FLL el repte es basa en el desconegut i salvatge món dels animals. Els equips s'hauran de posar en la pell d'aquests i hauran de resoldre problemes reals relacionats amb el mon animal. Alhora de resoldre satisfactòriament el repte s'haurà de fer ús de valors que també es donen entre la fauna tals com la cooperació i el treball en equip per tal d'aconseguir satisfactòriament un objectiu comú. Els participants no només hauran d'utilitzar aquestes eines morals sinó que també hauran de fer ús d'un robot construït i programat (amb la tecnologia LEGO MINDSTORMS) per ells mateixos que els ajudarà a assolir satisfactòriament el repte i les missions que el formen.

Clica aquí per més informació.




FLL 2017: més equips que mai!

13/12/2016

Ja torna a ser aquí la First Lego League, torneig organitzat per la ETSE (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria) de la URV. En aquesta edició l'esdeveniment es farà el dia 4 de Febrer al Palau de Congressos de Tarragona. El nombre d'equips participants no para de créixer i ja en són un total de 34, dos més que l'any passat! Així doncs, es prepara una FLL amb més equips que mai. Procedeixen de 10 poblacions i de 20 escoles diferents. Els integrants dels equips tenen de 10 a 16 anys i hauran de posar a prova el seus coneixements i els seus valors per tal de superar el repte d’aquesta edició.


Veure mapa més gran




Vols formar part de la FLL 2017?

13/12/2016

Si t'interessa el mon de la robòtica i del LEGO no pots deixar passar aquesta oportunitat! Apunta't ja com a voluntari de la FLL 2017!

Inscripcions




Les “micro” ja són aqui!

13/12/2016

Arriba Desembre i la FLL és cada cop més a prop. Abans però, arriben les MicroFLL! Un total de 8 centres amb 109 equips on nomes en poden quedar 17!

Aquí en teniu el llistat:





Ja podeu veure el vídeo de la FLL Reus 2016

09/04/2016

Mentre esperem la propera edició, aquí teniu el vídeo amb alguns dels millors moments de la 5º edició de la FLL Reus:






Streaming de la FIRST LEGO League 2016

06/02/2016

Per veure la 5a edició de la FLL Reus en streaming només cal que us connecteu com a convidats i amb el nick que vosaltres escolliu a: http://videoconferencia.urv.es/r55892760/





La FIRST LEGO League 2016 arriba per batre rècords

21/01/2016

Un any més, el torneig organitzat per la ETSE (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria) de la URV tindrà lloc el 6 de febrer a les instal·lacions de la Fira de Reus. Aquest any l'esdeveniment compta amb un nou rècord de participació, concretament 32 equips procedents de 22 escoles i 10 poblacions diferents.

Ciència, robòtica, treball en equip i noves experiències són els ingredients que els joves de 10 a 16 anys de la FIRST LEGO League hauran de posar en pràctica durant la seva participació al torneig.

El repte d'aquest any: Trash Treck

Aquesta temporada el repte es basa en la gestió de residus. Els joves aspirants hauran de resoldre un problema real relacionat amb la gestió de les escombraries a la part de Projecte Científic. A més hauran d'elaborar un robot autònom utilitzant la tecnologia LEGO MINDSTORMS, que haurà de complir les missions corresponents a la fase de Joc del robot.

Les micro FLL ja estan en marxa

Aquests dies alguns dels centres educatius celebren les anomenades micro FLL amb l'objectiu de classificar els equips que finalment participaran a la fase provincial de Reus.






Els més petits també participen a la Jr FLL!

21/01/2016

El treball en equip, l'aprenentatge a través de la ciència i l'esperit esportiu són els trets característics que defineixen la Junior FIRST LEGO League.

L'esdeveniment tindrà lloc el proper 6 de febrer a la Fira de Reus i acollirà a més de 100 nens i nenes d'entre 6 i 9 anys. Aquesta edició de la Junior FIRST LEGO League comptarà amb 15 equips procedents de 6 escoles diferents.

Aquesta temporada els tornejos provincials es celebraran a 13 ciutats diferents de tota Espanya. Els millors equips de les fases provincials tindran l'oportunitat de participar a la gran final nacional que aquest any es durà a terme a Girona els dies 12 i 13 de març.

El repte d'aquest any: Waste Wise

Els equips hauran de potenciar l'enginy i la creativitat per resoldre una problemàtica real relacionada amb món dels residus. Els més petits descobriran que el procés de reciclatge no només es basa en llençar alguna cosa a les escombraries, sinó que també comporta la seva recol·lecció, classificació i reutilització.

Durant l'aprenentatge, els participants hauran de construir una màquina simple d'elements LEGO amb una part motoritzada i finalment, elaboraran un pòster il·lustratiu per tal de presentar tota la informació del seu treball.





Repte FLL Reus 2016

01/11/2015

Buscar noves formes de gestionar els residus

En el repte Trash Trek els equips FLL exploraran el fascinant món dels residus. Des de la recol·lecció, a la classificació i la reutilització intel·ligent.

Es pot aprofitar molt més dels residus del que sembla.

FIRST LEGO League desafia els joves a pensar com a científics i enginyers. Durant la temporada Trash Trek, els equips resoldran un problema real relacionat amb la gestió de residus en el Projecte científic. A més construiran i programaran un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO MINDSTORMS per resoldre una sèrie de missions en el Joc del robot.

Al llarg de l'experiència, els equips es guiaran pels Valors FLL, celebrant el descobriment, el treball en equip i la cortesia professional.

El proper 6 de febrer de 2016, a l'auditori de Fira de Reus, petits científics ens mostraran tot allò que han aprés sobre el món dels residus. Us hi esperem.





Guanyadores del Concurs per la creació de "Vídeos resum de la FLL Reus 2015"

14/04/2015

Les guanyadores del concurs d'aquesta edició són la Coral Mendez, en el primer premi i la Neus Sabaté en el segon premi. Aquesta és la classificació de punts acumulats de totes les concursants:

Vídeo 4: Coral Mendez amb 18 punts - 1er premi
Vídeo 1: Neus Sabaté amb 15 punts - 2on premi
Vídeo 2: Ester Cuesta amb 13 punts
Vídeo 3: Claudia Ruiz amb 7 punts

Felicitats Coral i Neus. I gràcies a totes per la vostra brillant participació.

Podeu tornar a veure els vídeos en el nostre canal de Youtube:
https://www.youtube.com/user/flltarragona




Participants del Concurs per la creació de "Vídeos resum de la FLL Reus 2015"

06/03/2015

Ja tenim els participants del concurs de "Vídeo-resum FLLReus2015". Accedeix al nostre canal de Youtube i gaudeix un altra vegada del festival, aquest cop des del punt de vista de quatre dels voluntaris: pareguts però diferents...

Anima't a donar-li un "like" al teu preferit, els que aconsegueixi cada vídeo són part de la puntuació del concurs. Participa amb la teva opinió en l'elecció del mitjà de difusió per a la propera edició!

https://www.youtube.com/user/flltarragona




FIRST LEGO LEAGUE 2015

10/02/2015

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria amb la col·laboració de BASF ha organitzat la quarta edició de la FIRST® LEGO® League que va tenir lloc el dissabte 7 de febrer a Fira Reus.

El repte d'aquesta edició ha estat: WORLD CLASS Learning Unleashed, que gira al voltant de l'aprenentatge. Els equips han hagut de redissenyar com adquirim coneixements i habilitats en el segle XXI i han ensenyat als adults què necessiten aprendre i de quina manera volen aprendre.

Han participat un total de 274 nens i nenes distribuïts en dues categories:

1. FLL de 10 a 16 anys: 22 equips, 214 participants i 20 entrenadors

Han portat a terme un projecte científic i el desenvolupament d'un robot Lego que competeix amb els robots dels altres participants.

Es valoren 3 eixos sobre els quals hi ha diferents proves:
- Valors: treball en equip, companyonia, esperit de recerca...
- Enginyeria: disseny del robot i comportament del robot en la competició
- Recerca: treball científic exposat davant d'un tribunal d'experts

La valoració global dels 3 eixos i la puntuació a la competició de robots dóna la valoració final, i els dos primers classificats participaran a la Final d'Espanya, que aquest any se celebrarà a Santa Cruz de Tenerife, el proper 22 de març.

Els tretze trofeus lliurats han estat:

2. FLL Junior de 6-9 anys: 60 participats i 8 entrenadors

El repte ha estat THINK TANK: es tracta de que els equips descobreixin com i on aprendre cada dia, perquè sempre hi ha quelcom nou per aprendre. En base a això, presenten la seva recerca davant dels seus pares i uns científics que els donen "consells de millora" i els animen a continuar estudiant i fent recerca.

En aquesta quarta edició han participat 11 equips Jr Fll, que són:

Aquesta festa no hagués estat possible sense el suport del patrocinador local BASF. Agraïm també la col·laboració de l'Ajuntament de Reus, de la Diputació de Tarragona, de Quercus, de la Fundació Privada Reddis i del Grup Solarca. I per suposat la feina i l'esforç de 120 persones voluntàries.

Any rere any, la festa de la FLL va madurant i cada any hi han més participants i voluntaris. Amb l'ajuda de tots apropem i fem la ciència una mica més interessant pels petits i pels grans.




Concurs per la creació de "Vídeos resum de la FLL Reus 2015"

28/01/2015

Les bases del concurs per la creació de "Vídeos resum de la FLL Reus 2015" ja estan publicades a la web. Es poden consultar fent clic aquí. L'objectiu del concurs és la selecció de dos vídeos que presentin un resum de la 4a edició de la FLL Reus a partir de material obtingut a la jornada FLL del dia 7 de febrer de 2015.

Pot participar en aquest concurs qualsevol estudiant de la URV. El termini de presentació és el 5 de març de 2015.




Tornem-hi una altra vegada, però més i millor: la 4ª edició de la FLL-Reus!

25/11/2014

Més: aquesta vegada serà amb +20 equips FLL i també +20 de la JrFLL. Tot un rècord!
Millor: aquesta ja serà la quarta edició i esperem fer-ho millor: l'experiència ens avala!

QUAN i ON?
Serà el 7 de Febrer de 2015 al pavelló de la Fira de Reus, com cada any.

COM?
Entre tots farem que sigui una activitat lúdica i festiva: amb activitats tecnològiques i medalles per a tots els petits, i medalles i premis pels grans. Aquest any repartirem fins a 13 premis! No us ho podeu perdre. Serà un altre dia inoblidable!


Ànims a tots els equips!




FLL-Reus 2014

10/02/2013

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria amb la col.laboració de BASF va organitzar la tercera edició de la FIRST® LEGO® League que va tenir lloc el dissabte 8 de febrer a Reus.

Hi van participar nens i nenes en 2 categories:

1. FLL Junior de 6-9 anys (19 equips)

Nom Equip Junior Escola
Robots&Company Escola Sant Pere i Sant Pau
Los Vulcanólogos Escola César August
Cèsar Atura Tornados Escola César August
Els Herois de la Natura Escola César August
Els Volcaniks Escola César August
Guillem Fortuny Blue Escola Guillem Fortuny
Guillem Fortuny Orange Escola Guillem Fortuny
Solucionadores Naturales Escola de Pràctiques
Los Vivos Innovators Escola de Pràctiques
Los Cuatro Tornados Escola de Pràctiques
Lego Stars Escola de Pràctiques
Grup Lego Escola Montsant
Màquines Inventadores Escola Montsant
El refugi Escola Montsant
Superrobots Escola Montsant
Petits inventors Escola Montsant
Tornados Escola Montsant
Lego city Escola Montsant
Slegoman Escola Montsant

Van fer un treball de recerca sobre "Disaster Blaster" els quals van presentar la seva recerca davant dels seus pares i uns científics que els donaren "consells de millora" i els animaren a continuar estudiant i fent recerca.

2. FLL de 10 a 16 anys (20 equips)

Nom equip FLL Escola
Samy Fundació C. P. Vedruna Escola El Carme
Robottis Pequeños ingenieros SCP
Els Pixel.lats Aquacentre
Aura 1 Col.legi Aura
Turó Beta Turó
Tekno-Altafulla AMPA Institut d'Altafulla
RoboTGN Mare de Déu del Carme
ImperTarraco LEGO Ins. Martí i Franquès
Petits SetCiències de la Robòtica Pequeños ingenieros SCP
Los Magmáticos Escola Sant Pere i Sant Pau
CEIP Guillem Fortuny CEIP Guillem Fortuny
Pirobotics Institut Escola Pi del Burgar
César August: Call of Robots CEIP César August
TURÓ Alfa Turó
Aura 2 Col.legi Aura
Los Cálicos Robóticos Mare de Déu del Carme
La Salle Torreforta La Salle Torreforta
Sant BIP i Sant BOP 3.0 Institut Sant Pere i Sant Pau
REC Fundació C. P. Vedruna Escola El Carme
REC Junior's Fundació C. P. Vedruna Escola El Carme

Van portar a terme un projecte científic i el desenvolupament d'un robot Lego que competia contra els robots dels altres participants.

L'equip Turó Alfa, del col.legi Turó (Constantí), s'ha endut el 1r Premi Fundació Scientia; i el grup Tekno-Altafulla, de l'Institut d'Altafulla, ha merescut el 1r premi Basf. Tots dos competiran ara a la final espanyola.

Veure el llistat de premis

Aquesta festa no hagués estat possible sense el suport del patrocinador local BASF, la col.laboració de l'Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona.

L'organització considera un èxit rotund aquesta edició que, any rere any, va madurant i cada any hi han més participants i voluntaris. En aquest sentit, són més de 100 els voluntaris que l'han fet possible. Amb l'ajuda de tots apropem i fem una mica més interessant la ciència per als petits i també per als més grans.

No us perdeu la First Lego League de l'any que ve, segur que us ho passareu molt bé.



Ja tornem a estar en marxa: la FLL-Reus 2014 s'acosta!

03/12/2013

Ja estem preparant la tercera edició de la First Lego League a Reus: serà el 8 de Febrer de 2014 al pavelló de la Fira de Reus. Com l'any passat, ens espera un dia intens, apassionant i, sobretot, intentarem passar-ho bé. S'hi han apuntat més equips que l'any passat i ens han dit que ja han començat a preparar-se. Ep! I no ens oblidem dels més petits: cada vegada són més equips i amb moltes ganes d'ensenyar-nos els seus treballs i tot el que han après. No us ho podeu perdre. Serà un altre dia inoblidable!



La FLL-Reus 2013 ha estat tot un èxit!

02/02/2013

Amb 200 participants i més de 100 voluntaris la gran festa celebrada a Fira de Reus va ser un èxit rotund. Amb molts de premis i sobretot molta diversió els 16 equips de FLL i els 11 equips de la Jr.FLL van passar tot el matí del dissate competint per fer millor la vida dels nostres sèniors. L'equip guanyador de la FLL "Alfa-Turobotics" va competir durament contra els altres equips mostrant un esperit competitiu entre equips i col·laborador entre companys. Aquesta festa no hagués estat possible sense el suport de l'sponsor local BASF i la col·laboració de l'Ajuntament de Reus i la Secretaria d'Universitats i Recerca del Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Any rere any, la festa de la FLL va madurant i cada any hi ha més participants i voluntaris. Amb l'ajuda de tots apropem i fem una mica més la ciència més interessant per als petits i per als grans. Properament penjarem les fotos de l'esdeveniment a l'apartat Galeria de Fotos dintre de Edició 2013 per a que les pugueu disfrutar. Ja podeu veure alguns reculls de premsa l'apartat de premsa. No us perdeu la First Lego League de l'any que ve, segur que serà molt millor!



Ja estan en marxa els motors de la FLL 2013!

11/12/2012

Ja comencen a moure's tots els mecanismes que conformen la First Lego League de l'any que ve. Ja fa temps que tots l'esperem, i ja té data! El 2 de Febrer al pavelló de la Fira de Reus, un lloc inèdit on s'espera un dia ple d'emocions, nervis i sobretot, molta diversió. Els equips ja han començat a moure els engranatges de la imaginació i han ajustat els cargols del pensament per preparar el repte d'enguany. I tu? Ja t'has apuntat? No perdis l'oportunitat!



Vídeo de la final estatal de la FIRST Lego League

19/03/2012

Ja podeu veure el vídeo resum de la final estatal disputada aquest 11 de març de 2012. Si esteu atents podreu veure els representants que van sortir de l'edició de Tarragona. Vídeo molt recomanable per veure l'ambient que hi havia a Pamplona.


Galeria de fotos de la FLL Tarragona

06/03/2012




Ja està disponible la galeria de fotos de la FIRST Lego League Tarragona. Recordeu els millors moments de la jornada amb tan sols un clic. Degut a la gran quantitat de material recopil·lat i per fer més fàcil la tasca de trobar les fotografies que de debò voleu veure, s'han dividit les instantànies en diferents subcategories.
Doneu-hi una ullada!


Vídeos nous disponibles al canal de youtube

06/02/2012

Ja podeu veure els vídeos dels equips durant la defensa del seu projecte i també durant la competició. Entreu al canal de la FIRST Lego League a Youtube i podreu veure alguns dels molts moments que ens van fer gaudir durant la jornada. Recordeu d'afegir-vos al feed per rebre les actualitzacions del canal.



Benvinguts a la pàgina web de la FIRST Lego League de Tarragona

24/01/2012

Per primera vegada a la província de Tarragona es celebrarà una edició de FIRST Lego League. Què vol dir això? A part de molts esforços i molta il·lusió, vol dir que entre tots estarem fomentant uns valors molt importants a les noves generacions. Entre les dues vessants que oferirem en aquesta primera edició de 2012, hi podem trobar la opció clàssica de FIRST Lego League, per a nens de 10 a 16 anys i per primera vegada a Catalunya es podrà gaudir de l'edició Junior First Lego League. Aquesta opció inclou uns participants una mica més novells, d'edats compreses entre 6 i 10 anys, però amb molta energia i ganes de desenvolupar les seves habilitats, emulant als seus homòlegs més grans.




Ja tenim canal a Youtube!

23/01/2012

Tant si Participes a la FIRST Lego League com no i vols veure els vídeos de la jornada, a partir d'ara tens un nou mitjà de comunicació, el canal de vídeos de Youtube. A través d'aquest canal publicarem els vídeos d'aquesta primera edició de la FIRST Lego League. Animeu-vos i participeu amb els vostres comentaris. Subscriviu-vos al canal per rebre les novetats!