Canal de notícies


Nova edició de la FLL

05/12/2017

El dissabte 3 de febrer de 2018 tindrà lloc la setena edició de la FLL Tarragona-Reus a la Fira de Reus. Aquests any els reptes giraran al voltant del cicle de l'aigua. Podeu consultar-los en el següent enllaç.
L'equip Lego Masters de l'Insitut Roseta Mauri de Reus s'emporta el premi a la cortesia professional de la Final de la First Lego League a Espanya i una plaça per a competir a l'International Open Championship que es celebrarà a Bath (UK)

23/03/2017

L'equip Lego Masters de L’Institut Roseta Mauri de Reus, format per estudiants de 12 a 16 anys, ha aconseguit endur-se el premi a la cortesia professional a la final nacional de la FIRST LEGO League (FLL) que es va celebrar el passat 18 de març a Logroño.

De Tarragona a Logroño ... i ara cap a Bath

El passat 4 de febrer al Palau de Congressos de Tarragona, els Lego Masters de Reus van aconseguir la seva plaça al Campionat d’Espanya, després de ser escollits com un dels tres millors equips entre els 32 participants del principal torneig de la província de Tarragona.

A Logroño s’han mesurat amb 51 equips FLL procedents de 32 Tornejos Classificatoris de tot Espanya, que van posar en comú els seus projectes científics, els seus Robots i la integració dels Valors FIRST LEGO League per aconseguir una plaça en el torneig internacional de Bath.

El premi dóna pas a l’equip del nostre territori a poder participar a l’International Open Championship - Bath (UK) que es celebrarà del 21 al 26 de Juny de 2017. En aquest torneig competiran amb els altres equips europeus que s’han classificat en tornejos similars en d’altres països.

El següent repte ... el finançament!

En aquests moments, el repte dels nois i noies de l’Institut Roseta Mauri és aconseguir el finançament per tal de poder viatjar a Bath. Per aquest motiu, estan preparant accions de recerca de sponsors que els permetin viatjar a Anglaterra el proper mes de juny i competir amb altres instituts de tota Europa, una experiència que de ben segur els ajudarà a continuar creixent com a científics.

Els robots a l'ETSE- URV

Des de fa anys, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyera (ETSE) té un programa de robòtica que s'estén no només a l’àmbit universitari sinó que va més enllà. Gràcies al programa de la FLL (First Lego League) arriba cada any a més de 1000 alumnes de 6 a 16 anys per a que tinguin el seu primer contacte amb la robòtica i la ciència en general. Aquest esdeveniment és possible gràcies al suport de la URV, l’empresa Lear Corporation, l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. Tots plegats fan possible que la FLL sigui l’acte més massiu fomentant vocacions científiques i tecnològiques del territori.
MicroFLL

26/01/2017

A falta de menys de dues setmanes per a la FLLTarragona_Reus totes les escoles participants ja saben quins seran els equips que els representaran. Això, però, no ha estat gens fàcil. Moltes escoles han hagut de decidir quins dels equips els representarien i ho han fet a través de les anomenades MicroFLL, esdeveniments organitzats per les pròpies escoles on els diferents equips de robòtica es jugaven la plaça a la final provincial.

Moltes gràcies a totes les escoles per l’organització!
Animal Allies, el repte de la FLL 2017

13/12/2016

Per a la propera edició de la FLL el repte es basa en el desconegut i salvatge món dels animals. Els equips s'hauran de posar en la pell d'aquests i hauran de resoldre problemes reals relacionats amb el mon animal. Alhora de resoldre satisfactòriament el repte s'haurà de fer ús de valors que també es donen entre la fauna tals com la cooperació i el treball en equip per tal d'aconseguir satisfactòriament un objectiu comú. Els participants no només hauran d'utilitzar aquestes eines morals sinó que també hauran de fer ús d'un robot construït i programat (amb la tecnologia LEGO MINDSTORMS) per ells mateixos que els ajudarà a assolir satisfactòriament el repte i les missions que el formen.

Clica aquí per més informació.
FLL 2017: més equips que mai!

13/12/2016

Ja torna a ser aquí la First Lego League, torneig organitzat per la ETSE (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria) de la URV. En aquesta edició l'esdeveniment es farà el dia 4 de Febrer al Palau de Congressos de Tarragona. El nombre d'equips participants no para de créixer i ja en són un total de 34, dos més que l'any passat! Així doncs, es prepara una FLL amb més equips que mai. Procedeixen de 10 poblacions i de 20 escoles diferents. Els integrants dels equips tenen de 10 a 16 anys i hauran de posar a prova el seus coneixements i els seus valors per tal de superar el repte d’aquesta edició.


Veure mapa més gran
Vols formar part de la FLL 2017?

13/12/2016

Si t'interessa el mon de la robòtica i del LEGO no pots deixar passar aquesta oportunitat! Apunta't ja com a voluntari de la FLL 2017!

Inscripcions
Les “micro” ja són aqui!

13/12/2016

Arriba Desembre i la FLL és cada cop més a prop. Abans però, arriben les MicroFLL! Un total de 8 centres amb 109 equips on nomes en poden quedar 17!

Aquí en teniu el llistat:

  • Escola Doctor Alberich i Casas : 4 equips 2 classificats. Data prevista:20 Gener
  • Col·legi Sant Pau Apòstol : 6 equips 3 classificats . Data prevista 16 Desembre
  • INS Altafulla : 4 equips 1 classificat . Data prevista : Gener
  • INS Jaume I : 3 equips 1 classificat . Data prevista : Gener
  • Col·legi Mare de Déu del Carme : 30 equips 5 classificats . Data prevista : 21 Gener
  • Vedruna Sagrat Cor Tarragona : 32 equips 2 classificats . Data prevista : 16 Desembre (tarda)
  • Escola Interior del Camp : 10 equips 1 classificat . Data prevista : 16 Desembre ( matí )
  • Elisabeth : 20 equips 2 classificats. Data prevista : ( Per determinar )
First Lego League TarragonaEstigues connectat!

No et perdis cap detall del que ha passat a la FLL de Tarragona i participa en les nostres xarxes socials!

Mira els vídeos!

Ja estan actualitzats els vídeos de la jornada, mira els equips defensant el seu projecte i durant la competició!
Accedeix al canal de vídeos